En förlust för HV under höstsäsongen 2014

Och det var inte idag utan den 31 augusti mot svenska mästarna LHC!

Alltså en träningsmatch inför säsongen och ungefär lika hårt som förra året har man defilerat lagen i division 1 syd, enda laget som kunnat stå sig någorlunda är Göteborg och då har ändå inte resultaten riktigt speglat spelövertaget. Självklart är det mycket tack vare utmärkta Ellen Wilhelmsson i mål som har hållit nere siffrorna, i tre matcher mot HV har hon räddat inte mindre än 133 skott, det landar på dryga 94% räddningar mot bästa motståndet i serien. En målvakt redo för Riksserien!

Med 5 matcher kvar av serien har HV efter dagens 3-0 vinst full pott och en överväldigande målskillnad på hela 121-5(!) och i poängligan återfinns som en naturlig följd av detta 5 HV-spelare bland dom 6 första platserna med Maja Jakobsson i topp följd av kanadensiskorna Kendra Finch och Katie Kennedy.

Dagens match var långt från perfekt, men det är mest små detaljer som behöver finputsas innan slutet av februari när allvaret börjar. För i kvalserien ökas inte enbart tempot med tuffare motstånd men också värdet att prestera på topp då varje poäng kommer att bli viktig. Jag har sett samtliga lag som kommer att spela i kvalet bortsett från Björklöven och eventuellt Haninge (som i dagsläget ligger utanför kvalplats). Och som jag ser det så är HV och Djurgården dom starkaste lagen, SDE har en del obehagliga överraskningar att bjuda på och borde i dagsläget ta en plats bland topp 4 i kvalserien. Gissningsvis så kommer Sundsvall även i år bygga på laget innan Riksserien är över för att gå in med fördel gentemot Färjestad, Södertälje, Björklöven och Almtuna som jag misstänker inte har så mycket att tillägga även om dom i dagsläget skulle kunna ge Sundsvall en match.

Med endast ett fåtal matcher kvar lider 2014 mot sitt slut och ännu ett strålande år fyllt med minnesvärda resor och matcher är arkiverat i livet. Ser nu fram emot ett 2015 med nya bekantskaper, nya favoriter och nya segrar!
Kör hårt i jul allehopa för snart börjar livet igen!!

/sMats

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: