Klasskillnad över landsgränser när HV71 knäckte Herlev

Det var synd att danska Herlev inte hade möjlighet att ställa sin bästa uppställning på is till dagens match, något som sannolikt hade gjort resultatet jämnare även om jag inte tror att man slagit HV för det. Men självklart gör  det mycket när framstående landslagsnamn som Marie Henriksen, Maria Olausson och Charlotte Densing inte är ombytta av olika anledningar.

Fjolårets möten med Hvidøvre som var dåvarande danska mästare var riktigt jämna matcher men glappet har ökat till stor del för det riktigt bra lag som HV har samlat ihop till årets säsong och Herlev kom utan riktig spets. Matchen är inte heller långt gången innan HV påbörjar målskyttet genom ett av nyförvärven från Nora nämligen Camilla Nilson, sen är det Majalicious-time, direkt från tekning i vänsterforwardposition får Maja Jakobsson pucken, driver den höger längs egen blå och rundar hela mittzon och anfallszon i högervarv för att kunna bryta in ensam framför mål och lägga in 2-0 i öppen kasse, helt enkelt i en klass för sig på isen.
Ett mål till dimper ner i första perioden och det är ännu ett “nyförvärv”, hemvändaren Sara Jakobsson som droppar in ett skott från offensiv blå, helt klart bästa värvningen i årets Division 1 Syd, kommer bli en viktig pusselbit i jakten på Riksserien.
Och det blir mer show av planens gigant i andra perioden, först glider Maja runt målet på klassisk köksvägsmanér och väl framför mål på andra sidan flippar hon tjusigt upp pucken i nättaket, helt klart dagens mål. Och även 5-0 kommer från samma klubba, denna gång snyggt framspelad vid bortre stolpen där hon har öppet mål.
Matchen kändes egentligen avgjord redan när andra målet kom under första 5 minuterna av matchen och det är bara klasskillnad som ger 6-0 genom andra nyförvärvet från Nora Madelene Sundström som står bakom en riktigt välplacerad styrning framför mål och slutresultatet 7-0 fastställs till sist av Julia Roman som prickskjuter från högt uppe i slottet förbi en skymd Lisa Jensen i mål.
Herlev får enbart ett fåtal lägen i matchen och dom flesta är snarare försvarsmissar än något man skapar på egen hand, inte så namnkunnig trupp på pappret men det är landslagsspelarna som visar framfötterna, främst Silke Glud och Katarina Lund Nielsen men dessvärre finns inte bredden för att dom ska få till några bra samspel. Lisa Jensen gör helt klart en godkänd insats i målet, hon var riktigt bra under VM i Tjeckien i våras och har framtiden för sig med sina 17 år, dock med en del väldigt turliga räddningar, hade HV gått lika hårt matchen igenom som man gjorde förra helgen mot LHC så hade det utan tvekan slutat tvåsiffrigt idag. Skottstatistiken 59-11 talar bara för hur stor skillnad det var spelmässigt.

Finns enorm kapacitet i årets HV71 och det kommer bli en väldigt spännande och tror att den även kan sluta väldigt bra!
Matchens stjärnor var i hemmalaget, med tremålskytten som en solklar etta:
★ Maja Jakobsson
★★ Sara Jakobsson
★★★ Madelene Sundström
★★★★ Ida Karlsson
★★★★★ Katelyn Kennedy
Extra plus i kanten till Veronica Nilsson som laddade tunga skott från blå, lite vitt och brett i första perioden men siktet tog sig ju längre matchen gick!

Övriga resultat idag:
AIK – SDE  7-1
Leksand – Djurgården  2-3
Kärpät – Munksund  0-3

och en cup i Hallstahammar över dagen med Färjestad, Västerås, Sandviken och LHC2, där Sandviken gick segrande efter att ha besegrat Färjestad i finalen med 6-1.

Laddar nu om för LHC-Leksand imorgon, HV möter åter igen Herlev.

/sMats

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: